- Kennismaking met de vegan keuken en de doelgroep - Culturen waarin plantaardig eten een grote rol speelt - Basiskennis over allergenen en diëten - Samenstelling van een voedzame vegan maaltijd (granen, bonen en groenten)
- Diepgaande kennis over plantaardige producten - Voedingswaarden en functionele eigenschappen van granen, bonen, groenten en fruit - Gebruik van zetmelen, bindmiddelen, oliën, vetten en zoetmakers in vegan gerechten
- Flexibel en zorgvuldig werken in de keuken - Toepassen van technieken zoals drogen, fermenteren en conserveren - Experimenteren met ingrediënten voor optimale smaakdiepgang - Correcte bereidingswijze van diverse soorten bonen
- Inspiratie opdoen bij chef-koks en eigen recepten ontwikkelen - Werken met een ‘magic box’ en experimenteel koken - Opstellen van een vegan menu voor een restaurant - Praktische toetsing: het bereiden van een gerecht voor een jury van medestudenten
D1-K1: Ontwikkelt en bereidt vegan producten, gerechten en menu’s
D1-K1-W1: Ontwikkelt ideeën en recepten voor vegan producten, gerechten en menu’s
D1-K1-W2: Bereidt vegan producten, gerechten en menu’s
Met dit keuzedeel krijg je een diepgaand inzicht in de vegan keuken en leer je hoe je innovatieve en smaakvolle plantaardige gerechten kunt bereiden. Dit is dé kans om je te onderscheiden als toekomstig kok en bij te dragen aan een duurzamere voedselindustrie!
Heb je een vraag, idee
of wil je gewoon even
sparren? We denken graag
met je mee!